Nezařazené

Zmena ekonomického systému?

Sú tu alternatívne možnosti zmeny ekonomického systému. Nie je to však táke jednoduché a nikto nám stopercente nemôže zabezpečiť, že zmena bude správna. Pretože si musíme prehodnotiť následujúce faktory:

penízky

• Aký dopad bude mať nová ekonomika na politické systémy?
• Ako si ekonomika poradí so sociálnymi vecami ako- rozdiel pohlaví, rasizmus, starí a mladí zamestnanci, maturanti, vysokoškoláci, ľudia s učňovkou, základným vzdelaním, novorodenci, zomierajúci a zdravotne postihnutí?
• Bude nový ekonomický systém dostatočne šetrný k prírode? Ovzdušiu, prírodným krásam a pamiatkam, prírodným zdrojom, ohrozoným druhom zvierat, ale aj životnému prostrediu v meste?
• Ako sa nová ekonomika popasuje s našimi záujmami? Ako a aké produkty sa budú vyrábať, aký bude náš kultúrny život?

peníze

Áno, zmena je možná. Môžeme sa o ňu pokúsiť a uspejeme. Dal by sa vytvoriť systém odznova. Dali by sme od začiatku pozor na to, aby nikoho daný systém nevykorisťoval, aby prosperoval a v neposlednom rade aby uľahčil fungovanie a život našej rozvinutej spoločnosti. Zmena by určite nejakú tú dobu trvala. Avšak najdôležitejšie by zostávalo.
letadlo)

Museli by sme sa riadiť danými 4 otázkami, ktoré som vyššie spomenul. Ideálne by bolo zabebezpečiť všetky 4 body. Aby sme si v prvom bode dali pozor hlavne na to, aby sa nerozpútala politická vojna a občianske nepokoje. V druhom bode zabezpečiť spravodlivosť pre každého občana a pomoc slabším, ktorí sú odkázaní na zdravších a silnejších. V treťom bode musíme zároveň dbať na prírodné zdroje, aby sme dýchali čerstvý a zdravý vzduch. Takisto nemôže nechať pomrieť posledné chránené živočíchy, ktoré takisto majú v prírode svoj význam. Nakoniec treba myslieť aj na kultúrny život a zábavu pre každého občana. Pokiaľ si dôkladne premyslíme všetky 4 body, nový ekonomický systém by bol veľký prínosom pre našu spoločnosť a následujúce generácie.

Komentáře nejsou povolené u textu s názvem Zmena ekonomického systému?